BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új tortilla chips gyártóüzem épül több mint ötmilliárdból

Egy 5,4 milliárd forintos háromelemű beruházás első ütemében új tortilla chips gyártóüzemet valósít meg bajai székhelyén a belga tulajdonú zöldségfeldolgozó.

Egy 5,4 milliárd forintos háromelemű beruházás első ütemében új tortilla chips gyártóüzemet valósít meg bajai székhelyén a belga tulajdonú zöldségfeldolgozó Sugo Food Kft.. A fejlesztéshez a magyar kormány 1,7 milliárd forint támogatást biztosít – jelentette be Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Baján.

Szijjártó Péter elmondta:

az élelmiszeripar remekül helytállt a világjárvány idején.

Fotó: Szijjártó Péter / Facebook

A magyar élelmiszeriparban működő vállalatoknak és dolgozóiknak köszönhetően Magyarországon semmilyen ellátási probléma nem adódott, sőt, a tavalyi év első 10 hónapjában további 8 százalékkal tudott növekedni az ágazat teljesítménye, és ma már 147 ezer embernek biztosítanak megélhetést az élelmiszeripari vállalkozások – fogalmazott a miniszter.

A fejlesztés eredményeképpen 60 új munkahelyet hoznak létre – írta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.