BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtartották a magyar–román gazdasági fórumot

A közös érdekek felismerésén alapuló gyakorlati sikerek. Ez a mai tárgyalás célja – írta Szijjártó Péter.

A közös érdekek felismerésén alapuló gyakorlati sikerek. Ez a mai tárgyalás célja, ezért ülésezik pénteken a Magyar–Román Gazdasági Vegyes Bizottság – írja Szijjártó Péter Facebook-oldalán.

Magyarország az egyik legfontosabb gazdasági partnerének tekinti Romániát, és abban érdekelt, hogy a két ország együttműködése erősödjön – mondta a külgazdasági és külügyminiszter .

A magyar gazdaságpolitika az alacsony adókulcsokra épít, a társasági adó itt a legkisebb Európában, és befektetői szempontból a személyi jövedelemadó is versenyképesnek számít

– emelte ki Szijjártó Péter.

MTI / Kovács Tamás

Ehhez illeszkedik a kormány válságkezelési stratégiája is, amely a szociális alapú pénzosztás helyett a beruházásokra összpontosítja a forrásokat. Magyarország ennek köszönhetően nem egyszerűen csak kezelte, hanem megelőzte a tömeges munkanélküliséget – mondta a miniszter.

  • Az állami támogatásokból 1434 vállalat részesült, cserébe összesen 1676 milliárd forint beruházását és 270 ezer munkahely megmentését vállalták.
  • A kedvezményezettek között négy román tulajdonú cég is kapott 2,7 millió euró állami hozzájárulást.
  • A kormány a magyar vállalatok romániai tőkekihelyezéseit is ösztönzi, az Eximbank pedig 440 millió eurós hitelkerettel segíti a magyar–román vállalati együttműködéseket. A visszajelzések alapján a belföldi cégek az egyik legígéretesebb befektetési célpontnak Romániát tekintik – tette hozzá a miniszter a fórumon, amelyen 80 magyar és 66 román vállalat képviseltette magát.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.