BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem érte találat a kijevi magyar nagykövetséget

Jól vannak a kijevi nagykövetség munkatársai – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A kormány továbbra is fenntartja a nagykövetség működését, bár a kapcsolattartás nem ígérkezik zökkenőmentesnek.

Kijevben a nagykövetség épülete épségben van, nem érte találat – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután az ukrán fővárosban több épület is megrongálódott a hétfő hajnalban végrehajtott rakétatámadások következtében, köztük a német nagykövetség épületét is találat érte.

A tárcavezető hangsúlyozta, a magyar nagykövetség munkatársai mind az épületben tartózkodnak, jól vannak, és nem sérültek meg, az idő egy részét az óvóhelyeken kell tölteniük. 

A nagykövetség működését fenntartjuk

– húzta alá Szijjártó Péter, hozzátéve, akinek szüksége van segítségre, az a nagykövetségen tud jelentkezni. Viszont az internetszolgáltatás, a telefonhálózat működésében és az áramszolgáltatásban is kimaradások lehetnek. „A működés nem zavartalan, de amikor csak lehet, kapcsolatban vagyunk a nagykövetség munkatársaival” – mondta a tárcavezető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.