BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Sveiczer Sándor Heves polgármester

Döntött a polgármester: nem lesz kínai oldószergyár Hevesen

Heves polgármestere indítványozta az NMP-gyár szerződésének egyoldalú felmondását, visszavonását. A lakosság erőteljes tiltakozása miatt Sveiczer a vegyi üzem támogatottságának felmérésére korábban népszavazást is fontolgatott.

„A mai napon indítványoztam a BYN Hungary Kft.-vel korábban megkötött előszerződés felmondását” – közölte hétfőn Facebook-oldalán Sveiczer Sándor, Heves polgármestere.

Sveiczer Sándor Heves polgármester
A polgármester pontot tett az ügy végére / Fotó: Facebook / Jakab Tibor

Hozzátette:

ezt a felmondásról szóló javaslatot az ellenzékben lévő képviselők nem támogatták.

Azt is írta, hogy fontosnak tartja, hogy lezárjon egy olyan ügyet, mint városvezető, amely az elmúlt hetekben jelentős közérdeklődést, vitákat és békétlenséget váltott ki a lakosság körében. A grémium ellenzékben lévő képviselői azonban nem támogatták az NMP oldószer-tisztító gyár szerződésének egyoldalú felmondását.

A polgármester fontosabb kijelentései:

  • Megkezdte az egyeztetéseket annak érdekében, hogy újabb befektetőket találjanak. Az új befektető kiválasztásánál szempont, hogy helyi lakosok számára biztosítson munkahelyet, és a városnak hosszú távú adóbevételt és támogatást nyújtson.
  • Képviselőtársaival kiállnak Heves város és a lakosok érdekei mellett, és „elítélik azokat, akik politikai célokra használták fel az adott helyzetet, feszültséget keltenek a településen”.
  • A politikus azt is írta, hogy a „zavart és támadásokat olyan, az ellenzékhez köthető külföldön kiképzett csoportok szervezték”, akik nem kötődnek a városhoz.

Kiemelte: 

Heves városának békére és nyugalomra van szüksége a további fejlődés érdekében, ahogyan az elmúlt 10 év során is történt.

Heves vezetése továbbra is elkötelezett a város fejlődése, valamint a lakosok érdekeinek képviselete mellett – tette hozzá. A következő időszakban is arra törekszenek, hogy új befektetői együttműködéseket hozzanak létre, amelyek munkahelyeket teremtenek, és hozzájárulnak a város gazdasági stabilitásához – hangsúlyozta a polgármester.

Hevesi oldószergyár: népszavazáson dőlhet el a beruházás sorsa

Parázs hangulatú lakossági fórumot követően jelentette be Heves újraválasztott polgármestere, Sveiczer Sándor a képviselő-testület döntését, miszerint népszavazást kezdeményeznek a kínai oldószerüzem létesítéséről. A város határától ezer méterre tervezett, negyvenmilliárdos beruházás miatt a városvezető szavai szerint politikai csatatérré vált Heves, a meghívott szakértő sem jutott szóhoz a fórumon.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.