BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint kétszázan veszíthetik el a munkahelyüket Nagyatádon

Több mint kétszáz ember munkahelye került veszélybe Nagyatádon, ahol a helyi cérnagyár körül nagy a bizonytalanság. A dolgozók júliusban kaptak utoljára fizetést, az augusztus végén lejáró szerződéseket már nem hosszabbították meg, és vannak, akiket mindössze két hétre vettek fel. Az ATV Híradó riportja.

Egyelőre senki sem tudja, hogy mi lesz a gyár sorsa, csak az a biztos, hogy a több mint száz éve alapított, több rendszert is túlélő üzem a végét járja. A nagyatádi cérnagyárban több mint kétszázan dolgoznak. Már csak azt nem tudják, hogy meddig – közölte az ATV.hu.

A dolgozók a bérük után érdeklődtek, de nem kaptak információt azon kívül, hogy késik a fizetésük.

A cérnagyár egyik alkalmazottja azt mondta, július 25-én kaptak utoljára fizetést, azóta nem is tájékoztatták őket semmiről, amíg ők 11. reggelén nem írtak egy levelet a gyárnak.

A cérnagyár másik dolgozója azt mondta:

Nem tudjuk azt sem, hogy a tb-nk fizetve van-e. Nagyon sokan vannak, akik most mennek nyugdíjba. Egy-két hónap, egy év, és nem tudják, hogy emiatt jogosultak lesznek-e a nyugdíjra.

A dolgozók egyre indulatosabbak, mert sok család, főleg a gyerekesek, nagyon nehéz helyzetbe kerültek.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.