BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Linamar-ajánlat: kevesen adták el a részvényüket

Impozáns áremeléssel reagált a piac a kanadai Linamar Corporation által a Linamar Hungary Nyrt. részvényeire tett vételi ajánlat tegnap megjelent eredményeire. A papír a megelőző naphoz képest közel 15 százalékkal magasabban zárt a Budapesti Értéktőzsdén, s a 3730 forinton megkötött utolsó üzlet 20 százalékkal meghaladja a vételi ajánlatban kínált 3003 forintot is.

A reakció az eredmények láttán persze nem véletlen: a május 29-én zárult ügyletben mindössze 254 920 darab részvényt, a jegyzett tőke mintegy 3 százalékát ajánlottak fel. Ezzel a Linamar Corporation tulajdonában 5,046 millió egység, azaz valamivel kevesebb mint a jegyzett tőke 70 százaléka van, ezzel egyelőre egyedül nem tudna megszavazni egy tőzsdei kivezetésről szóló közgyűlési döntést (ehhez háromnegyedes többség kell).

Ez persze korántsem jelenti azt, hogy erre nem kerül majd sor, hiszen a kanadai anyavállalat igen eltökélt: július 2-ára rendkívüli közgyűlést hívtak össze, amelynek napirendjén szerepel a kérdés. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.