BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem igaz a felháborító ellenzéki rágalom! Kérjenek bocsánatot Pociatektől

Az ellenzéknek elnézést kellene kérnie Ján Pociatek pénzügyminisztertől, mert május 28-án reggel még senki sem tudta, hogy változni fog a korona/euró paritása.

Az ezzel kapcsolatos folyamatot aznap dél körül indították el az európai intézmények, és csak késő este jelentették be, méghozzá május 29-i érvénnyel.

A pénzügyminiszternek aki a pozsonyi repülőtér igazgatójával egyetemben vendégeskedtek a J&T befektetőcsoport jachtján a Monacói Nagydíj ideje alatt azzal vádolták meg, megsúgta vendéglátóinak, hogy másnap az EU bejelenti a szlovák korona árfolyamának felértékelését. A bejelentést megelőzően ugyanis a devizapiacon szokatlanul nagy mennyiségben, mintegy félmilliárd euró értékben vásároltak fel koronát, a bejelentés hatására pedig jelentős mértékben meglódult felfelé a korona árfolyama, így a felvásárlók busás hasznot húztak a bejelentésből. Fico állítása szerint azonban minisztere igazat mondott, s valóban nem tudott a változásról. Hamis tehát a vád, hogy Monacóban, J&T jachtján fontos információkat árulhatott volna el a pénzügyi csoport egyik vezetőjének.

A kormányfő elvárja, hogy az ellenzék a szerinte csak az adófizetők pénzét nyelő, a Pociatekkel szembeni bizalmatlansági indítvány megvitatására összehívott parlamenti ülésszak helyett elnézést kérjen a tárcavezetőtől. Fico reméli, a miniszter minden törvény adta lehetőségével élni fog, hogy elégtételt nyerjen az ellenzéktől, amely - fogalmazott a kormányfő - az elmúlt napokban vödörrel hányta a piszkot nemcsak Pociatekre, hanem a kormányra és a jegybank vezetőire is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.