BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Európai Energiabajnokság: arany a Vízműveknek

Az európai energiatakarékossági versenyben a Vízművek, a K&H és az IBM végzett az első három helyen.

A Fővárosi Vízművek a legenergiatakarékosabb cégünk a most zárult Európai Energiabajnokság eredménye alapján. A verseny 17 országban összesen 150 cég részvételével zajlott, írja az Mfor.hu

Magyarországon a Fővárosi Vízművek, a K&H Bank és az IBM kapott díjat. Magyarországon a Béres Zrt., a Biopetrol Kft., a British American Tobacco Hungary Kft., a Fővárosi Vízművek Zrt., Hosszúhetény Önkormányzata, az IBM, a K&H, valamint Siófok és Tatabánya Önkormányzata próbált egy év alatt minél több energiát megtakarítani. A magyarországi első helyezett Fővárosi Vízművek Zrt. budapesti központi irodája átfogó kommunikációs kampány keretében tájékoztatta a dolgozókat a számítógépek, az italautomaták és a világítás használata során alkalmazható energiatakarékossági intézkedésekről. Az elért eredményekről az ügyfeleiket is informálták a székház épületében elhelyezett hatalmas táblán. A hazai második helyezett K&H Bank Vígadó téri irodaházának üzemeltetési csoportja jelentős erőfeszítéseket tett az épület-felügyeleti rendszer optimalizálása, az energiapazarlások kiszűrése érdekében. A vállalat belső újságában és intraneten tett közzé energiahatékonysági tippeket. Az IBM sokszínű, jól felépített és szakmailag rendkívül átgondolt kampányával méltán nyerte el a Legjobb belső motivációs kampány különdíjat hazánkban.

A Tatabányai Önkormányzat Helyi közösségért különdíjat kapott. Ők az irodai dolgozók tudatformálása mellett a helyi televízió képújságán keresztül, valamint iskolai energiatakarékossági versenyek rendezésével a helyi lakosság körében is népszerűsítették az energiatudatos magatartást.

Összességében egy év alatt a 17 európai országban több mint 52 GWh energiát sikerült megtakarítani, aminek köszönhetően több mint 26 ezer tonna szén-dioxid nem került kibocsátásra. A magyarországi résztvevők átlagosan 8,65 százalékos energiamegtakarítást értek el a korábbi évekhez képest, több mint 2500 irodai dolgozó tudatformálásával és kisebb energiahatékonysági beruházásokkal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.