BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Miért nem a HUFnágel Pistihez mentem feleségül?!"

Ez a mondat juthat eszünkbe, amikor Paulára, Mézga Géza feleségére asszociálunk. A forint kapcsán tegnap az S&P lebegtette meg a zászlót, a – egyébként teljesen megbízhatatlan –hitelminősítő tegnap jelezte, hogy a gyenge hazai deviza kapcsán jelentős kockázatot lát, mert elképzelhető, hogy a kormányzatnak kell majd egyes bankok segítségére sietnie, ez pedig Magyarország adósminősítésével járhat együtt. – írja a Cashline.

A Mol várhatóan 2009 harmadik negyedéves gyorsjelentésében konszolidálja majd teljeskörően az INA számait - legalábbis erre a következtetésre lehet jutni a MOL tegnapi telefonkonferenciájának kapcsán.

Az elhangzottak alapján az is körvonalazódik, hogy az egyesült vállalat igencsak feszített pénzügyi helyzetben van (2008 harmadik negyedévének végén a Mol nettó eladósodottsági rátája 40 százalékos, míg az INA-é 36.4 százalékos volt).

A Mol csoport az INA finomítói beruházásait a működésből származó pénzből szeretné finanszírozni, ugyanakkor a Mol-nak továbbra is rendelkezésre áll egy 1.5 milliárd euró összegő hitelkeret (amelynek lehívása azonban nem lenne kedvező a már amúgy is szoros pénzügyi pozíció kapcsán). Emellett az is elhangzott, hogy a Mol egyelőre nem gondolkodik további részvénybevonásban – amely érthető a pénzügyi pozíció és a globális piaci tendenciák kapcsán, bár nyilván kedvező fogadtatásban részesülne egy ilyen bejelentés a Mol részéről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.