BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az osztrák posta vezére is veheti a kalapját

Miután az osztrák posta nyilvánosságra hozta, hogy 293 fiók bezárására kényszerül, a vezérigazgató Anton Wais is bejelentette távozását a cég éléről.

Visszavonul az osztrák posta vezérigazgatója (Österreichischen Post AG) miután a cég menedzsmentje bejelentette, hogy 293 postahivatalt megszüntetnek - értesült a Kurier.

Az Ausztria teljes területére kiterjedő kisposta-rendszer csaknem egyharmadát érintő leépítés miatti tiltakozáshullám ellenére is meglepetésként érte a piacot a hír. A posta részvényeinek értéke azonnal hat százalékot zuhant is a bécsi börzén.

Wais maga egészségügyi állapotával indokolta lemondását. "Tíz éven keresztül intenzíven dolgoztam a postáért, de most már az egészségügyi állapotom nem engedi, hogy tovább folytassam a munkámat" - jelentette ki a vezérigazgató. A céget egyelőre az eddigi pénzügyi igazgató, Rudolf Jettmar vezeti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.