BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedhet a nyersolaj ára

Az amerikai benchmark kőolajtípus, a WTI árának emelkedésére vagy az árfolyamok szinten maradására számít a Bloomberg hírügynökség által megkérdezett 31 elemző 80 százaléka a héten.

Az árfolyamok süllyedését jövendölő szakértők csekély aránya többek között annak köszönhető, hogy a világ kőolajtermelésének 40 százalékát ellenőrző OPEC március 15-én tart konferenciát Bécsben, és Sahib Kelil algériai olajminiszter jelezte: valószínűleg tovább csökkentenek kitermelési kvótáikon a tagországok. Felfelé nyomhatja az olajárakat az amerikai benzinfogyasztás növekedése is.

A február 27-ével végződött héten egyébként mind a WTI, mind az európai benchmark brent árfolyama emelkedett. Az áprilisi szállítású nyersolaj hordójáért Londonban 46,35, a New York-i tőzsdén pedig 44,76 dollárt kértek a hét végi szünet előtt. MA

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.