BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A pulykamellárak zuhanása ártott a SáGának

A pulykamellárak drasztikus csökkenése, valamint a hazai és az exportpiacok beszűkülése az oka annak, hogy költségcsökkentésre és üzleti modelljének átértékelésére kényszerül a sárvári SáGa Foods Zrt. – közölték lapunkkal a társasaság illetékesei. A 99,77 százalékban tulajdonos angol Bernard Matthews BV új üzletfejlesztési programmal kívánja hosszú távú fejlődési pályára állítani a vállalatot.

Mint ismert, a cég a piaci környezet romlása miatt a napokban 500 fős létszámleépítést jelentett be, amelyről tárgyalásokat kezdeményezett az üzemi tanáccsal, a munkavállalói érdekképviselettel, a munkaügyi hivatallal és a helyi önkormányzattal. A vállalat arra koncentrál, hogy megmaradó 1300 dolgozójának munkahe-lyét megerősítse. A társaság tavaly 33 milliárd forintos árbevételt ért el, amellyel továbbra is a hazai baromfiipari cégek élmezőnyébe tartozott. Ugyanakkor a termelés – a megelőző két év nyereségessége után – veszteségbe fordult 2008-ban, és e tendencia az idén is folytatódott. A kedvezőtlen változások ellenére a SáGa az elmúlt évinél nagyobb forgalomra számít, bár árbevétele az előzetes tervtől elmaradhat – fogalmaztak a társaság illetékesei.

A cég korábbi, 2010-ig szóló fejlesztési stratégiája azt tűzte ki célul, hogy az addig csaknem teljes egészében pulykafeldolgozásra épülő tevékenységi kör változzon (VG, 2006. dec. 6.). VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.