A pulykamellárak drasztikus csökkenése, valamint a hazai és az exportpiacok beszűkülése az oka annak, hogy költségcsökkentésre és üzleti modelljének átértékelésére kényszerül a sárvári SáGa Foods Zrt. – közölték lapunkkal a társasaság illetékesei. A 99,77 százalékban tulajdonos angol Bernard Matthews BV új üzletfejlesztési programmal kívánja hosszú távú fejlődési pályára állítani a vállalatot.
Mint ismert, a cég a piaci környezet romlása miatt a napokban 500 fős létszámleépítést jelentett be, amelyről tárgyalásokat kezdeményezett az üzemi tanáccsal, a munkavállalói érdekképviselettel, a munkaügyi hivatallal és a helyi önkormányzattal. A vállalat arra koncentrál, hogy megmaradó 1300 dolgozójának munkahe-lyét megerősítse. A társaság tavaly 33 milliárd forintos árbevételt ért el, amellyel továbbra is a hazai baromfiipari cégek élmezőnyébe tartozott. Ugyanakkor a termelés – a megelőző két év nyereségessége után – veszteségbe fordult 2008-ban, és e tendencia az idén is folytatódott. A kedvezőtlen változások ellenére a SáGa az elmúlt évinél nagyobb forgalomra számít, bár árbevétele az előzetes tervtől elmaradhat – fogalmaztak a társaság illetékesei.
A cég korábbi, 2010-ig szóló fejlesztési stratégiája azt tűzte ki célul, hogy az addig csaknem teljes egészében pulykafeldolgozásra épülő tevékenységi kör változzon (VG, 2006. dec. 6.). VG
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.