BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fidesz: Bajnainak nincs joga elvenni a nyugdíjasok pénzét!

Bajnai Gordonnak semmilyen erkölcsi alapja nincs arra, hogy elvegye a nyugdíjasok pénzét, őt erre senki sem hatalmazta fel - szögezte le hétfői sajtótájékoztatóján Soltész Miklós.

A KDNP országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet arra, hogy a megszorításokat kezdeményező és végrehajtó illegitim kormány most már nemcsak a családokat, hanem a nyugdíjasokat is reménytelen helyzetbe hozza.

Bajnai Gordon - aki az egyik felelőse az elmúlt évek rossz gazdaságpolitikájának, aki egyik fő munkatársa volt Gyurcsány Ferencnek - úgy veszi el a nyugdíjasoktól a pénzeket, hogy sem erkölcsi, sem pedig társadalmi felhatalmazása sincs - tette hozzá.

A Fidesz-KDNP népjóléti kabinetvezetője felidézte, hogy a 13. havi nyugdíjjal 2002-ben választást nyertek a szocialisták, most pedig ugyanezzel a lendülettel visszaveszik ezt a juttatást. Hozzátette: az MSZP 2006-ban a nyugdíjkorrekciós törvénnyel ismét választást nyert, most azonban a 2009-re tervezett nyugdíjkorrekciót áttolják 2010-re, így 970 ezer nyugdíjastól átlagosan 22 ezer forintot vesznek el. Soltész Miklós felhívta a figyelmet arra is, hogy közel 540 ezer rokkantnyugdíjas esetében teljes mértékben megszüntetik a 2010-re tervezett nyugdíjkorrekciót, amivel mintegy 540 ezer embertől átlagosan 60 ezer forintot vesznek el.

A Fidesz-KDNP frakciószövetség ezért az Országgyűlésben név szerinti szavazást kezdeményez a 13. havi nyugdíjról - jelentette be Soltész Miklós.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.