BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Félmilliárd forinttal a méltányossági keret

400 milliót különítettek el az egyszeri segélyek megemelésére, míg 100 milliót méltányossági nyugdíjnövelésre szánnak.

A méltányossági nyugdíjkeret 500 millió forintos kipótlásáról döntött a kormány – jelentette be a kormányszóvivői tájékoztatón Korózs Lajos.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkárának elmondása szerint 400 milliót különítettek el az egyszeri segélyek megemelésére, míg 100 milliót méltányossági nyugdíjnövelésre szánnak.

A kormány erre az évre egyébként 700 millió forintot különített el a költségvetésből erre a célra, ez az összeg azonban már az év közepén elfogyott. A jelenlegi, 500 milliós bővítéssel azonban 1,2 milliárdra bővült a keret.

A méltányossági nyugdíjemelésre jogosultak jövedelemkorlátját a korábbi havi 57 ezerről 65 ezer, illetve 75 200 forintra emelték, míg az egyszeri segély összegét a korábbi 10 ezer forintról 15 ezerre emelte a kormány. Az államtitkár hozzátette: az év hátralévő négy hónapjában már a megemelt nyugdíjat kaphatják a rászorulók.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.