BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A recesszió nem rázta meg a Cinema Cityt

Szórakoztatás. Nem befolyásolta negatívan a recesszió a Cinema City teljesítményét az idei év első felében, sőt, Kelet-Közép-Európa és Izrael legjelentősebb multiplexes mozihálózata az idén további bővítéseket tervez a kelet-európai térség országaiban. Magyarországon a Cinema City június elején vette birtokba újabb létesítményét, a 13 termes mozi területét a volt budai Skála Áruház helyén épülő többfunkciós Allee központban – jelenti az MTI-Eco.

Ez év első felében a kelet-európai valuták gyengülése ellenére 105,3 millió euró árbevételt ért el a nemzetközi cégcsoport, 16,7 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Az EBITDA-eredmény 17,1 százalékkal, 24,5 millió euróra, az adózott eredmény 31,5 százalékkal, 13,5 millió euróra emelkedett. Az eladott mozijegyek száma mindenütt meglehetősen érezhetően növekedett az első fél évben, 12,3 millióra, ez 22,5 százalékkal több az egy esztendővel korábbinál.

Ugyanakkor vélhetően a válság hatására 16,2 százalékkal csökkent az átlagos jegyár, 3,9 euróra. A nemzetközi moziüzemeltető társaság 1997 decemberében nyitotta meg első moziját a budapesti Csepel Plazában. Jelenleg Kelet-Közép-Európában 65 multiplex mozit üzemeltetnek 603 teremmel Magyarország és Izrael mellett Csehországban, Bulgáriában, Lengyelországban, Romániában. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.