BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól megy Erdei bankjának: Ötödével nőtt az MKB-profit

Újabb öt évvel meghosszabbították Erdei Tamás elnök-vezérigazgató mandátumát

Több mint ötödével tudta növelni adózás előtti profitját az MKB Csoport az első félévben. A tulajdonos BayernLB pedig bízik a bankban: Erdei Tamás elnök-vezérigazgató munkaviszonyát öt évvel meghosszabbították.

Az MKB Bankcsoport nemzetközi számviteli standardok (IFRS) szerinti, konszolidált adózás előtti eredménye 7,9 milliárd forintot ért el 2009 első félévében, ami több mint 20 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakában elértnél – közölte a hitelintézet.

A 73,1 milliárd forintos bruttó eredmény pedig bő harminc százalékkal haladja meg a bázisidőszakit. A bank értékelése szerint a valamennyi csoporttagra kiterjedő, szigorú költségkontroll jótékonyan hatott az eredményességre: 2008 azonos időszakához képest a banküzemi költségek mindössze 5,8 százalékkal emelkedtek, ezzel egyidejűleg a csoport költséghatékonysága kiemelkedő mértékben, 48,5 százalékra javult.

Ugyanakkor a gazdasági környezet kedvezőtlen alakulásának hatásaitól az MKB Bankcsoport sem tudta teljesen függetleníteni ez évi működését, ami leginkább a céltartalékok alakulásában érhető tetten. Valamennyi leányvállalatnál nőtt a céltartalék, a csoportszintű volumen meghatározó hányadát az MKB Bankban, a hazai gazdasági környezetnek leginkább kitett alsó-középvállalati szegmens portfolióminőségének romlása miatt kellett megképezni.

Az anyabank, a BayernLB ez év elején, mintegy 26,5 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre. A tulajdonos a közelmúltban arról is döntött: 2010. január 1-től további öt évvel meghosszabbítja Erdei Tamás, az MKB Bank elnök-vezérigazgatójának munkaviszonyát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.