BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A HAESF első öt éve: 4,6 millió dollár szétosztott támogatás és 238 ösztöndíjas

A HAESF 2004-ben az amerikai kongresszus jóváhagyásával lehetőséget teremetett, illetve azóta is teremt az Egyesült Államokban az arra érdemeseknek karrierjükben hasznosítható szakmai tapasztalat megszerzésére.

A HAESF egy karrier különböző lépcsőfokait elért tehetségeknek biztosít lehetőséget MA/MSc programot végzőknek, szakembereknek, kutatóknak, valamint az egy éve indult programban, az Executive Education Programban az olyan kaliberű közép- és felsővezetőket, mint például Dr. Pörzse Gábort, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem pályázati és projektfinanszírozási igazgatója.

Pörzse 2009 áprilisában a Harvard Egyetem John F. Kennedy School of Government Tudomány-, Technológia- és Innovációpolitika programjában vett részt. A program fő fókuszában gyakorlati kérdések, esettanulmányok és az interaktív tanulás állt. A program során mélyebb ismeretekre tett szert a fejlődési trendek, az innovációs rendszerek, a magasabb szintű tanulás infrastruktúrája, intézményei, az üzlet és fejlődés, valamint a tudomány és technológia terén.

A program végeztével Dr. Pörzse Gábor a képzés során szerzett ismereteket a már meglévő tapasztalataimmal párosítva folytatja azt a munkát, amelyben kiemelt szerep jut – a programban is hangsúlyos – úgynevezett “Triple Helix” modellnek, azaz annak a koncepciónak, mely szerint az innovatív gazdasághoz az egyetem-ipar-állam újszerűen felfogott dinamikus kapcsolatára van szükség, amelyhez első lépésként az egyetemnek a tudástermelés mellett vállalkozói egyetemként is fel kell lépnie.

A programokról és a jelentkezés módjáról további információ a www.haesf.org oldalon található.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.