BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevesen terveznek bővítést - marad a magas munkanélküliség

A munkáltatók többsége a foglalkoztatási szint stagnálására számít a negyedik negyedévben

Némi esély látszik arra, hogy a negyedik negyedévben stabilizálódik a munkaerőpiac: bár a cégeknek csak a 10 százaléka számít létszámbővítésre, miközben 14 százalék csökkenést valószínűsít, de 74 két százalék szerint nem lesz változás a jelenlegihez képest (két százalék pedig nem tudja, mit várjon).

Legalábbis ezt mutatja a Manpower legfrissebb magyarországi munkaerő-piaci előrejelzése. A vállalatok megkérdezésén alapuló felmérés eredményeként összeálló mutató így –4 százalék, ez egyébként megegyezik az előző negyedévi eredménnyel.

Iparági összehasonlítás szerint az energetikai szektorban a legoptimistábbak a munkaadók, az év utolsó negyedében ugyanis szerény növekedésre számítanak.

Az elektromosáram-, gáz- és vízellátás iparági mutató 5 százalék, ez az előző negyedév adataihoz viszonyítva 5 százalékpontos javulást jelent.

„Ezen a területen már mérhető – vélhetően a közelgő tél miatt – pozitívba fordult alkalmazási kedv” – véli Kiss Judit, a Manpower Magyarország vezetője.

Az idő egyre hűvösebb lesz, egyre korábban sötétedik majd, így ennek a szektornak több alkalmazottra lesz szüksége például a rendszeres karbantartások elvégzéséhez – indokolta véleményét.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.