BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még ne kezdjünk eurót vásárolni! Kicsiket moccan a forint

Az eurót péntek délután kettőkor 271,06 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon, a csütörtök délutáni 270,60 forint után.

Idei csúcsokat döntögető egész heti árfolyam emelkedést követően pihenőt vettek a tőzsdék, az európai indexek fél százalék körüli csökkenéssel nyitottak a veszteséges amerikai és ázsiai zárást követően.

A dollárra nehezedő nyomás gyengült, az euró árfolyama a péntek délelőtti órákban visszacsúszott 1,4700 dollár alá. A kereskedők várakozása szerint 183 feletti dollár/forint és 1,4700 alatti euró/dollár árfolyam mellett a forint árfolyama 270 forintos euróárfolyam felett fog tartózkodni, 1-2 forintos ingadozási sávon belül.

A dollár délelőtt erősödést mutatott. A részvénypiaci rali és a dollár veszteségei után nyereség-kivétekről számoltak be. Az EUR/USD 1,47 alá, 1,4648-ra esett.

Az USD/JPY 91,44-re emelkedett. A GBP/USD-ot ez különösen érzékenyen érintette, és a brit bankszektorral kapcsolatos aggodalmak hatására 1,6294-re esett.

A nyitáskor tették közzé a német termelői árakat, melyek augusztusban éves szinten -6,9%-os értéket hoztak. Júliusban 6,6 milliárdos többletet produkált az EU-s fizetési mérleg (előző: -4,3 Mrd). 14.30-kor teszik közzé a júliusi kanadai nagykereskedelmi forgalmakat (előrejelzés 0,8%, előző. 0,6%).

Miután 1,4648-ra esett, az EUR/USD-ot 1,4700 körül jegyzik. A devizapárnak hiányoznak az árfolyamot megmozgató adatok. Az EUR/USD bizonyára profitálna az emelkedő aranyárból, azonban erről a részről sem érték hatások. A devizapárt 1,4703-on jegyzik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.