BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Semmi sem mentheti meg a dollárt? Éves mélypont!

A dollár tovább zuhant ma az euróval szemben, egy éves mélypontot elérve, miközben az arany ára tovább emelkedett. Az elemzők nem látnak olyan tényezőt, amely megállíthatná a zöldhasú zuhanását.

A most nyilvánosságra hozott adatok szerint augusztusban az amerikai ipari termelés a vártnál jobban erősödött. A hír magasabbra vitte a világ tőzsdéinek mutatóit, a befektetők pedig a kockázatosabb eszközök felé fordultak, tovább gyengítve a kisebb hozammal kecsegtető dollárt – írja a CNN Money.

Az euró múlt év szeptember óta nem látott erőt mutatva 1,4768 dolláros árfolyamot ért el. Egyes piaci szereplők szerint az euró rali a profit realizálást jelzi. Chris Turner, az ING elemzője további dollárgyengülésre számít, mint mondja, jelenleg nincs a láthatáron olyan esemény, ami ezt megakadályozhatná.

A gyenge dollár egyben az arany árát is másfél éves csúcsra lökte, megközelítetve az örök csúcsnak számít 1 030,80 dolláros árat.

A jen szintén erősített, miután a japán jegybank vezére közölte: az erős pénzeszköz lenyomja az árakat, de hosszú távon erősíti a gazdaságot. Masaki Shirakawa egyúttal közölte: folyamatosan figyelemmel kísérik a jen mozgásának gazdaságra gyakorolt hatását, a cél a piaci stabilitás elérése. A dollár a jenhez képest hét hónapos mélypontra csúszott szerdán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.