BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veszteségesek a kasszák

Örülhetnek a pénztártagok: a második negyedévben végre busás nyereség keletkezett a portfóliókon.

A magánnyugdíjpénztárak viszont eközben 459 millió, az önkéntesek 483 millió forintos működési veszteséget szenvedtek el az első fél év során. A magánkasszáknál a jogszabályi változások miatt csökkentek a bevételek és ugrottak meg a kiadások, amelyeket olyan váratlan változások, mint az idősebb tagok tb-be való visszalépésének engedélyezése, még tovább növelnek.

Az önkéntes szektort a tagok számának és a befizetett díjaknak a csökkenése érinti rosszul, és jövőre sem várható javulás, miután a munkáltatói befizetéseket akkor már adó is terheli. Ezért elképzelhető, hogy azok a pénztárak, amelyeknél nem éri el a jogszabályi limitet a befizetett tagdíjból a működési alapba elvonható összeg aránya, kénytelenek lesznek megemelni a rátát.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.