BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Világszerte bizakodnak a befektetők

A világ legfontosabb tőzsdeindexei felfelé mozdultak, a G20-on elhangzott ígéretek és a kedvező hírek hatására.

Az optimizmust elsősorban a G20-ak azon bejelentése táplálta, miszerint a tagállamok továbbra is fenntartják a gazdaságaiknak nyújtott rendkívüli támogatásokat. Szintén javította a hangulatot a legfrissebb amerikai munkanélküliségi adat - jelenti az AP.

Eszerint a múlt hónapban az amerikai cégek a várakozásoknál kevesebb, 216 ezer embert bocsátottak el. Ázsiában Kína szolgált jó hírrel, a kormány ugyanis jóváhagyta a külföldi befektetők nagyobb szerepvállalását az országban.

Mindezek hatására magyar idő szerint ma délelőtt több mint 2 százalékkal emelkedett a brit FTSE, követve a japán Nikkei 1,3 százalékos erősödését. A hongkongi Hang Seng szintén 1,5 százalékot emelkedett, de javított Ausztrália és Tajvan is. Az amerikai befektetők félresöpörték a rosszabb híreket és a kedvező munkanélküliségre koncentrálva működtek. A Standard & Poor''s 500 1,3 százalékot erősített, a Nasdaq pedig 1,8 százalékkal lépett magasabbra. A Wall Street munkaszüneti nap miatt csak kedden nyit újra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.