BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Bármilyen számot is hoznak ki, könnyen lehet kozmetikázni"

Mindenki az USA teljesítményére koncentrál. Ma jelenik meg a harmadik negyedéves amerikai GDP adat előzetes száma, amivel kapcsolatban számos szereplő tette meg már a tétet jó előre – írja a Cashline.

Az elmúlt hetekben egyre magasabbra srófolták fel a várakozásokat az elemzők, a konszenzus szerint 3,3 százalék lehet a várt érték éves szinten, ehhez képest viszont meglepő, hogy a Goldman Sachs hirtelen belenyúlt modelljébe, és 2,7 százalékra rontotta az eddig 3 százalékos saját várakozását, mondván, a tartós fogyasztási cikkek megrendelés állománya nem olyan ütemben emelkedett, mint azt ők várták.

Mindenesetre fontos eleme lesz a GDP adatnak a vállalati készletek állományának alakulása, amivel kapcsolatban szintén elég eltérőek az álláspontok, ezért van nagyobb szórás a várakozásokban. Az biztos, hogy a nyári roncsautó programnak lesz pozitív hatása az adatra, de annak szeptemberi lezárása már most jelentősen csökkentette a tengerentúli autóértékesítést.

Bármilyen számot is hoznak ki, könnyen lehet kozmetikázni, pláne, hogy a végleges adatot csak hetek múlva tudjuk meg, de az biztos, hogy a munkaerőpiacon és a fogyasztásban egyáltalán nem látni az élénkülés jeleit, a lakáspiacon is csak az állami adókedvezmények jelentettek bizonyos "felhajtóerőt".

Újra felpörögnek a vállalati gyorsjelentések, hisz több iparág prominens képviselője is közzé teszi negyedéves számait. Az amerikai piacnyitás előtt a Colgate-Palmolive (várt EPS: 1,11 dollár), Procter&Gamble (várt EPS: 99 cent) duó, a telekommunikációs szegmensből a Motorola (várt EPS: 1 cent) és a Sprint-Nextel (várt EPS: -10 cent), az olajiparból az ExxonMobil (várt EPS: 1,03 dollár), a kiskereskedelemből pedig az Office Depot (várt EPS: -10 cent) elmúlt negyedévének teljesítménye lát napvilágot.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.