BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Késve fizetett a magánnyugdíjpénztár - Egymillióra bírságolta a PSZÁF

Egymillió forint felügyeleti bírságot szabott ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) az Allianz Hungária Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárra azért, mert egyik ügyfelének késedelmesen fizetett ki közel 200 ezer forintot - olvasható a PSZÁF honlapján közzétett határozatban.

A bejelentés alapján végzett felügyeleti vizsgálat megállapította, hogy az egyösszegű kifizetést kérő ügyfélnek a kérést követő 15 napon belül ugyan kifizették a neki járó összeg 90 százalékát, de a fennmaradó részt a pénztár nem a szabályoknak megfelelően, az adott negyedév zárását követő 50 napon belül, hanem azt követően teljesítette.

A tőkepiaci felügyelet határozata szerint az Allianz Hungária Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárnak október 15-ig kell korrigálnia az egyösszegű nyugdíjszolgáltatás elszámolásának eljárási rendjét, és ennek megtörténtéről tájékoztatnia kell a felügyeletet. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.