BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhanásban a cipőipar

Visszaesés. Nyolc százalékkal esett tavaly a hazai cipőipar – darabszámban mért – termelése; az idén akár ennél is nagyobb lehet a zuhanás mértéke – állítják iparági bennfentesek.

Az ágazatot a többi között a dömpingáron értékesítő távol-keleti konkurencia, valamint a megrendelők mind rosszabb fizetési morálja sújtja. Továbbra is akad ugyanakkor olyan gyártó, amely „küzd az árral”. Ilyen a Derby Cipőgyártó Kft., amely a tavalyi első féléves 83 700-zal szemben ez év június végéig 100 400 pár cipőt gyártott.

A cég jobbára bérmunkát végez német- és olaszországi megrendelők számára. A csengeri Szamos Kft. pedig rövidesen korszerű gépeket telepít a cipőfelsőrész-gyártó üzemébe, 200 millió forintért.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.