BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fordított a Philips

A Philips a múlt év utolsó negyedében 251 millió euró nettó nyereséget ért el, miközben az egy évvel korábbi hasonló időszakban 1,2 milliárd euró veszteséget halmozott fel.

A cég szerint a profit minden divíziójában növekedett, annak ellenére, hogy az értékesítés csökkent. A tavalyi utolsó negyedévben az eladások 3,4 százalékkal 7,3 milliárd euróra estek vissza. A munkahelyek számának csökkentése segített az eredmények javításában, a Philips 5 474 állást szüntetett meg – jelenti az AP.

Gerard Kleisterlee vezérigazgató üdvözölte az általa erősnek nevezett eredményeket. A befektetők hasonlóan fogadták a jelentést, a Philips részvényeinek árfolyama 4,7 százalékkal emelkedett ma reggel az amszterdami kereskedésben. A világ legnagyobb fényforrásgyártója az ázsiai és latin-amerikai piacain kompenzálta a stagnáló európai és a gyengülő amerikai teljesítményt.

Az egészségügyi berendezések terén növelte profitját a cég, jelenleg ez a cég legnagyobb megtérülést hozó ágazata. A fényforrások terén az egy évvel ezelőtt 376 millió eurós veszteséghez képest 41 millió eurós pluszt könyvelt el a Philips, elsősorban a működés átalakításának köszönhetően.

A vállalat közölte, hogy az eladások 10 százalékát már a LED izzók teszik ki, az energiahatékonyság jelentősen serkenti a növekedést a szektorban a holland konszern szerint. A fogyasztói cikkek üzletágban szintén javított a vállalat, 40 millió eurós veszteséget fordított 260 millió eurós nyereségre. A változás főként az üzletág eladásainak harmadát adó televíziógyártás átalakításának köszönhető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.