BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

OECD Németországnak: Nana!

A fejlett országokat tömörítő OECD finoman figyelmeztette Németországot, hogy az export túlzott fejlesztése helyett koncentráljon arra, hogy az országot ideális befektetési célponttá tegye.

Az OECD legfrissebb jelentésében hangsúlyozza, hogy Németországnak az export teljesítményének biztosítása mellett a többi szektorban is növekedésre kell törekednie. A Financial Times tudósítása szerint a jelentés azt sugallja, hogy Berlinnek nem szabadna kizárólag az exportra támaszkodnia a növekedés terén.

Nem ez az első alkalom, hogy Németország jelzéseket kap ebben a témában. A közelmúltban Christine Lagarde francia pénzügyminiszter célzott arra a lap hasábjain, hogy az országnak csökkentenie kellene kereskedelmi többletét. Az európai államok körében arról folyik a vita, hogy Németország export fókusza csökkenti-e a többi eurózónához tartozó állam versenyképességét.

A német kormány eddig kategorikusan elutasított minden, erre irányuló kommentárt. Rainer Brüderle gazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy az export kiugró teljesítménye a cégek, a dolgozók és fogyasztók közös sikere.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.