BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MKB: Nagy veszteség - borús kép a régióról

Az MKB bankcsoport 52,4 milliárd forint adózás előtti veszteséget könyvelt el az első félévben a nemzetközi számviteli standardok (IFRS) szerinti, konszolidált adatok alapján a tavalyi első félévi 7,9 milliárdos adózás előtti nyereség után - jelentette be hétfőn a hitelintézet.

A közlemény szerint a bankcsoport meglehetősen borúlátóan ítéli meg a kelet-közép-európai régió gazdasági helyzetét és rövid távú kilátásait, ezért a tervezettet jóval meghaladó céltartalék-képzést tartott indokoltnak az év első felében.

Az MKB csoportszinten közel 77,5 milliárd forint províziót képzett, 2,6-szorosát a tavalyi első félévinek (29,7 milliárd forint), és 12 százalékkal többet a tavalyi egész évinél (66,42 milliárd forint). Ez azonban nem veszélyezteti a stabil, prudens és biztonságos működést - hangsúlyozta a hitelintézet.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.