BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átállás - Hat millióan kapnak értesítést hibás adófizetésről Angliában

Az Egyesült Királyságban a közelmúltban új adóadminisztrációs rendszert vezettek be, ennek nyomán most csaknem hat millióan értesülnek arról, hogy nem a megfelelő mennyiségű adót fizették be.

A brit adóhivatal eddig adóellenőrök segítségével ellenőrizte a beérkező bevallások pontosságát, de nemrég számítógépes ellenőrzést vezettek be, aminek meg is lett az eredménye. 1,4 millió lakos a napokban értesülhet arról, hogy átlag 1 400 fontos adóhátralékot halmozott fel, míg 4,3 millióan örömmel olvashatják, hogy átlag 418 fonttal több adót fizettek be, mint kellett volna.

Összesen csaknem 6 millió adózó kap értesítést a következő hetekben, az első 45 ezer levelet kedden kapják meg az érintettek. A Guardian számításai szerint az alulfizetésen ért állampolgárok a következő évben mintegy havi 100 fonttal járnak rosszabbul.

Az adóhivatal a Guardian tudósítása szerint úgy nyilatkozott: a helyzet nem tekinthető extrémnek, hiszen összesen 40 millióan adóznak az országban évente, és mivel a rendszer év közben változott, elkerülhetetlen, hogy egy részükről utólag kiderül: nem a megfelelő összeget fizették be.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.