BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy a kereslet a változó kamatozású államkötvényekre

Az ÁKK ma diszkontkincstárjegyeket és változó kamatozású államkötvényeket értékesített. A hozam minimálisan csökkent.

Az Államadósság Kezelő Központ mai aukciója sikeres volt. Az éves diszkontkincstárjegyekre 83 milliárd forintnyi ajánlattal jelentkeztek be az elsődleges forgalmazók, az adósságkezelő a tervezett, 50 milliárd forint értékben adta el a jegyeket. A minimális hozam 5,63 százalékon, a maximális hozam 5,76 százalékon, az átlaghozam 5,72 százalékon alakult. Az átlaghozam két bázisponttal alacsonyabb lett az előző hasonló futamidejű aukcióhoz képest.

Az államkötvények értékesítése is sikeresen lezajlott, a 2015-ben lejáró, változó kamatozású kötvényeket 7 milliárd forint értékben tervezte eladni az ÁKK, melyre 25 milliárd forint ajánlat érkezett. Az adósságkezelő a ragaszkodott a meghirdetett összeghez, így nem emelte a kibocsátás volumenét. A kötvények hozama a három hónapos diszkontkincstárjegy hozamához igazodik. Az ÁKK a forgalmazókkal egyeztetve, azok kérésére dolgozta ki ezt a konstrukciót.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.