BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kicsit javított a forint

A forint kedden korrigálni tudott a hétfői mélyrepülés után az euróval szemben. A jegybank és a kormány közötti ellentét tovább mélyült a jegybank kamatdöntése után, mely bizonytalanságot okozott a piacon.

A forint a 275,8-276,2-es sávban mozog a közös európai fizetőeszköz ellenében. A forint reggel erősödött az euróval szemben, 277-es szintről 276-ig.

A frankkal szemben reggel erősödni tudott a forint, egészen 217,2-ig menetelt, leginkább a hazai deviza euróval szembeni kedvező teljesítménye miatt, majd újra a záró környékére esett vissza: 218,7-es szintre.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az eurózóna adósságválságával kapcsolatos félelmek nem enyhültek az elmúlt napokban, emiatt az euró sorozatosan történelmi mélypontokat dönt meg a svájci frankkal szemben. Mint ahogy korábban rávilágítottunk, a válság mélyülésével az euró tovább gyengülhet, és a svájci frank tovább erősödhet a bankközi devizapiacon. A félelmek felerősödésével az alpesi fizetőeszköz erősödik, mert tipikus menekülődeviza. További részleteket itt olvashat!

Az euró mai újabb történelmi mélypontját a Moody’s felőli portugál leminősítési félelem hozhatta meg. Az euró 1,2617-es szinten állt a svájci frankkal szemben délelőtt.

A forint hétfőn 1,5 százalékot gyengült az euróval szemben: a gyengülési hullámot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsának kamatemelése sem tudta megállítani. A nemzetközi elemzők a kamatemelést a kormány és a jegybank között feszülő ellentét elmélyüléseként értelmezték. A Nemzetgazdasági Minisztérium még hétfő este közleményben kijelentette: nem ért egyet az újabb kamatemeléssel. Ezen események tovább erősíthették a magyar eszközökkel szembeni bizonytalanságot.

A feszültséget és a bizonytalanságot tovább növelheti, hogy rövidtávon újabb kamatemelésre lehet számítani, azonban az új monetáris tanács felállásával tavasszal kamatvágási ciklus a legvalószínűbb. Az ilyen hullámok nem tesznek jót sem az ország, sem a jegybank megítélésének - mondta Barta György, a CIB Bank közgazdásza. További részleteket itt olvashat!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.