BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kulcsszinten a forint

A forint minimálisan erősödött az euróval szemben: a 269,14-es előző záróhoz képest 268,6-ig kapaszkodott a hazai deviza.

A forint minimálisan erősödött délután az euróval szemben, 268,6 forinton jegyzik a közös európai devizát. A forint rég nem látott erős szinteken áll: ha sikerülne legyűrnie az e szint körüli ellenállást, és 268,7-nél erősebb szinten zárna, akkor „technikailag megnyílna az út” a további erősödés felé – vélekedtek a Raiffeisen elemzői. „Célba vehetné a 265-ös szintet” – tették hozzá.

A forint a lengyel zlotyval együtt erősödött hétfőn kedvező nemzetközi környezetben: a világ vezető tőzsdeindexei emelkedni tudtak.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A svájci frankkal szemben is kedvezőbb szintekre került a forint: 206,9 forinton jegyzik az alpesi fizetőeszközt. Az előző záróárfolyam 207,56-os szinten alakult. A dollárt 200 forint alatt jegyzik: 198 egységet kell adni a hazai devizából az amerikai dollárért.

A forint árfolyamát a kormány februárra ígért kiadáscsökkentési programja, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsának kamatpolitikája, a nemzetközi befektetői hangulat, és így az euróövezeti adósságválsággal kapcsolatos aggodalmak befolyásolhatják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.