BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kulcsszinten a forint - Mi várható?

A forint mérsékelten erősödött szerda délelőtt az euróval szemben, közben a svájci frank ára nem változott. Az alpesi deviza jegyzése tegnap 212 forintos árfolyamról 208 forintra süllyedt.

A forint szerda reggel a fontos 263,5-ös szinten áll az euróval szemben, amely eddig erős ellenállásnak bizonyult, és a hazai deviza nem tudott megküzdeni vele. A forint hosszabb ideje erősebb oldalát mutatja, így a svájci frank árát elsősorban a nemzetközi események befolyásolják.

A forint 263,65-ös záróárfolyamról reggel 264 közelébe gyengült az euróval szemben, majd viszonylag gyorsan 263,2-ig erősödött, és azóta is tartja a megszerzett szinteket.

Az eurót 263,2-263,5 forint között jegyzik, miközben a svájci frank nem mozdul a tegnap elért 208-as szintjéről.

Nagyot esett a svájci frank - Mi történt?

A régiós devizák nem mutatnak nagy elmozdulást: a cseh koronán kívül mérsékelten erősödnek.

Ha töretlenül kedvező lesz a nemzetközi befektetői hangulat, akkor a forint akár tovább is erősödhet. Azonban negatív események (például Finnországban ma kerül parlament elé a portugál mentőcsomag kérdése) a menedékdevizáknak kedvezhetnek. Erősödő görög feszültségek is a hangulat romlása irányába mutathatnak.

A forint stabilitása lényegesen javult, mióta a kormány a piacok által hiteles ítélt fiskális pályát rajzolt fel, amely mérsékelte a sérülékenységet. A magyar GDP-adat lehet pénteken meghatározó, amelyet a KSH fog közölni. A Bloomberg által megkérdezett elemzők arra számítanak, hogy a gazdaság 2,4 százalékos bővülést mutat az első negyedévben éves alapon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.