BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Drága lesz a krími híd

Az Oroszországot a Krím-félszigettel összekötő híd 1,3 milliárd dollárba kerülne, felépítése három és fél évig tartana.

Nagyjából kétszer annyiba kerülne az Oroszországot a Krím-félszigettel összekötő híd, mint azt 2010-ben kalkulálták, írja a RIA Novosztyi.

A mostani becslés 50 milliárd rubelt (1,3 milliárd dollárt) tartalmaz, míg a korábbi orosz-ukrán számítás még csak 26 milliárdot, és akkor még 4-5 évre becsülték a beruházás idejét. A „szárazföldi” kapcsolat az orosz krasznodari térségből vezetne a félszigetre a Kercs-szoroson keresztül.

A költségeket vagy az orosz Szállítási Minisztérium fogja állni, extra kiadási alapja terhére, vagy több orosz költségvetési forrás együtt. Hétfőn Dmitrij Medvegyes orosz miniszterelnök már meg is bízta az Avtodor útépítő társaságot, hogy hozzon létre egy leánycéget a kivitelezésre. A minisztérium 4-5 projekt variánsban gondolkodik, a terveknek az év végére kell elkészülniük. Több mint kétszer ennyi pénzre lenne szükség, ha azt szeretnék, hogy vasúti sín is vezessen a hídon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.