BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így menti meg a kormány az országot 2016-ban

Minden vállalatnak el kell hagynia Magyarországot, amelynek T betűvel kezdődik a neve és escóra végződik, valamint A betűvel kezdődik és uchanra végződik – olvasható az ünnepek között elfogadott törvényben. A szilveszter előtti rendkívüli parlamenti ülés összehívására és a kormánypárti igen gombok gyors megnyomására azért volt szükség, mert a cégek kicselezték a korábbi szabályokat.

A multinacionális kereskedelmi vállalatok 2015-ben nyereségessé tudtak válni annak ellenére, hogy hatvanszorosára emelték a felügyeleti díjat és bevezették a vasárnapi zárva tartást. Ha a kormánytöbbség tétlen maradt volna, 2016-ban sem lennének veszteségesek a multik, pedig visszamenőlegesen vetettek ki különadót rájuk és alkoholt már csak italboltokban lehet árulni. Már-már úgy látszott, hogy a nagy láncoknak nem kell kivonulniuk a veszteségtiltó törvény miatt, de az új törvény kifogott rajtuk. A névváltás már nem segíthet a vállalatokon, hiszen az ünnepek alatt nincs ügyintézés, január 1-jétől pedig hatályos a törvény.

Sajnos a gazdasági növekedés egyetlen motorjának számító autógyártók is most csomagolnak, mert őket is elérte az igazságos közteherviselés. Az ezermilliárdos különadóra azért volt szükség, mert a kabinet tagjai közül valaki azt álmodta, hogy a Magyarországon termelt profitot az autók csomagtartóiban exportálják a hanyatló Nyugatra. Az új esztendő első napján az autógyárak kivonulása miatt rendkívüli kormányülést tartanak: a gazdaságot a tervek szerint az fogja megmenteni a mély recessziótól, hogy a jegybank nulla százalékos kamat mellett ad hitelt a vállalatoknak és a háztartásoknak a magyar kézben lévő (a csődöt elkerülő) bankokon keresztül. A közmunkások létszámát pedig a hirtelen megugrott munkanélküliség miatt 500 ezerről egymillióra emelik.

Na, jó: csak vicceltünk. Nehogy elhiggyék! Nem is így lesz. Ha tudni akarják, hogyan, akkor csak emlékezzenek vissza arra, mit gondoltak például 2013 decemberében 2014 végéről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.