BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veszélyben a CSOK-os házasságok a harmadik gyerek előtt?

A Bankszövetség elnöke attól tart, mi lesz, ha a harmadik gyerek előtt felbomlanak a CSOK-os házasságok, majd egy szülőre marad két gyerek és a hitel.

Biztos vagyok benne, hogy az idén a bankszektor már pozitív eredményt fog produkálni – mondta Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke a Portfolio Hitelezés 2016 konferencián. A hét szűk esztendőnek vége, de a bő esztendőkre még várni kell.

A vállalati hitelezésről szólva elmondta: sok energiát fordítanak az üzletemberek arra, hogy uniós pénzeket szerezzenek, ez rövid távon nem biztos, hogy jó. A vállalati hitelezést ez némileg kiszorítja. A nagy hiteléhségű ágazatok – ingatlan, energia, feldolgozóipar – megváltozott a cégek növekedési potenciálja. A hitelezésben az idén még nem lesz felfutás, de 2017-ben már lehet növekedés. Az EU-s források és a külföldi bankok hitelei az idén a növekedést nem teszik lehetővé.

A lakossági bizalom kezd visszatérni, bár tegnap és a múlt héten is megszállták aktivista csoportok a bankszövetséget. A bankszakma reputációja nem fog még érdemben javulni, a rendőröknél nem lesznek népszerűbbek a bankárok.

A lakásépítések száma nőhet, a CSOK-kal kapcsolatban viszont nem optimista. Attól tart, a harmadik gyerek előtt felbomlanak a házasságok, és ott marad a feleség két gyerekkel és a hitellel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.