BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödik az exportunk, csökken az import

Az export euróban számított értéke 5,1 százalékkal nőtt, az importé 1,9 százalékkal csökkent áprilisban.

Az export euróban számított értéke 5,1 százalékkal nőtt, az importé 1,9 százalékkal csökkent áprilisban az előző év azonos időszakához képest - közölte a KSH. A külkereskedelmi többlet 527 millió euróval bővült. Az év első négy hónapjában a kivitel euróértéke 2,5, a behozatalé 1,2 százalékkal emelkedett.

A kivitel értéke 8,0 milliárd eurót, a behozatalé 7,1 milliárd eurót tett ki, a külkereskedelmi aktívum 959 millió euró volt. A kivitel 80, a behozatal 79 százalékát az Európai Unió tagállamaival bonyolítottuk le.

Az idei első négy hónapot összesítve a kivitel értéke 30,6, a behozatalé 27,2 milliárd euró, volt, így a külkereskedelmi többlet 3,4 milliárd euró.

Az egy évvel korábbihoz képest a kivitel euróértéke 2,5, a behozatalé 1,2 százalékkal nőtt, a külkereskedelmi aktívum 406 millió euróval bővült idén eddig.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.