BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meghalt egy koronavírussal fertőzött kisbaba

A gyermekek körében ritka volt a koronavírus által okozott megbetegedés.

Illinois államban bejelentették az első egy év alatti áldozatát a koronavírusnak – írja a The Guardian. Az illinoisi kormányzó elmondta, hogy jelenleg is folyik a vizsgálat a kisbaba halála miatt.

Teljes körű vizsgálat folyik a halál okának meghatározása érdekében. Mindent meg kell tennünk a halálos vírus terjedésének megakadályozása érdekében. Nem csak azért, hogy magunkat, hanem hogy a körülöttünk lévőket is megvédjük

– mondta Dr. Ngozi Ezike, a helyi közegészségügyi hivatal vezetője.

Fotó: AFP

A gyermekek körében ritka a koronavírus által okozott megbetegedés. Statisztikailag nagyobb a kockázat az idősebb felnőttek és más egészségügyi problémákkal küzdő emberek esetében. A legtöbb esetben a vírus enyhe vagy mérsékelt tüneteket okozhat, amelyek között szerepelhet láz és köhögés, de enyhébb tüdőgyulladásos esetekben is, amelyek időnként kórházi kezelést igényelnek a fertőzöttek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.