BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Obertauernben megkezdődött a síszezon

Az idei évben a minőségi fejlesztésekre helyezték a hangsúlyt Ausztria egyik népszerű és hóbiztos körzetében, Obertauernben. A minőségi fejlesztéshez mind az osztrák állam, mind pedig Salzburg tartomány rendkívül kedvező, 2-3 százalékos hosszú lejáratú hitellel ad segítséget. Így e lehetőséget a szállodai férőhelyek és a síliftek korszerűsítésére fordítják.
A Salzburgtól 80 kilométerre található településen a síszezon novembertől április végéig tart, s e körzet hóbiztos övezetnek számít. A nemzetközi normák szerint ugyanis az 1500 méter felett lévő települések közül az számít hóbiztosnak, ahol egy szezonban legalább 100 napig minimum 30 centiméteres hó van. Ennek az előírásnak Obertauern megfelel -- mondta Dieter Kindl polgármester.
Obertauernbe a legtöbb turista -- 64 százalékuk -- Németországból érkezik, és jelentős természetesen az osztrák síelők száma is. Emellett azonban egyre nagyobb szerepet játszik a kelet-közép-európai piac, ahonnan elsősorban a magyar vendégekre számítanak, de sokan érkeznek Csehországból, Szlovéniából és Horvátországból is.
A magyarok az elmúlt szezonban -- 1999 novemberétől 2000 májusáig -- már közel 700 ezer vendégéjszakát töltöttek el ott, s e szám az idén várhatóan még növekszik. A településen arra számítanak, hogy ez évben 10 százalékkal emelkedik a Magyarországról érkezők száma.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.