BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vállalkozók közreműködésére számítanak

Az elmúlt két esztendő leforgása alatt Eger önkormányzata hozzávetőleg 30 millió forintot fordított a pincesoráról híres Szépasszony-völgy felújítási munkálataira. Számítások szerint még további húszmillió forint kellene ahhoz, hogy a völgy valódi borturisztikai látványossággá váljék.

Az elmúlt két évben a 30 millió forintból parkolóhelyeket létesített az egri önkormányzat a völgyben, valamint elkészült a díszburkolat is. Az is lényeges, hogy immár szökőkút és szobrok ékesítik a közkedvelt területet -- tájékoztatott Császár Zoltán, a Szépasszony-völgy fejlesztéséért felelős önkormányzati képviselő a látható eredményekről.
Még további rekonstrukciós munkák szükségesek ahhoz, hogy valódi családi kirándulóhellyé, turisztikai látványossággá alakuljon a völgy. Az idén várhatóan mintegy 10 millió forintot fordít a városi önkormányzat a szükséges felújításokra. Ez a pénz ugyan elegendő ahhoz, hogy a lendület ne törjön meg, ám még további 10 millióra volna szükség, hogy befejeződhessen a rekonstrukciós munka. Az idén elsőként a völgy parkjának csapadékelvezető rendszerét korszerűsítik, amely várhatóan felemészti az idei évre szánt keretet.
Annak ellenére, hogy nincs elegendő pénz, az önkormányzat mindent el fog követni, hogy ez év végére a Szépasszony-völgy teljes rekonstrukciója befejeződhessen -- mondta Császár Zoltán. Vállalkozók jelentkezésére számítanak, akik vállalnák kisebb költségű munkálatok elvégzését, amelyekért -- pénz híján -- reklámtáblák elhelyezésével tudna fizetni az önkormányzat.
A fejlesztés második fázisában -- egyebek mellett -- a szalonnasütő piknikpark rendbetételére kerül sor. Ennek keretében hat szalonnasütő és főzőhely igényes kialakítását, virágágyak és fák telepítését tervezik. A másik megoldásra váró feladat, hogy az úgynevezett Koháry hídra az arculatba illő fakorlátot készítsenek. Lényeges lenne még a Kőkút úton lévő, korábban közkedvelt forrás környékének és kifolyójának rendbetétele is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.