BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közbeszerzési hírek

FKF Rt. informatikai bővítés

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Rt. nyílt eljárást indított két Intel alapú szerver, 60 munkaállomás, két mobil munkaállomás, 20 hálózati lézernyomtató és két munkacsoportos tintasugaras nyomtató szállítására, üzembe helyezésére és integrálására az FKF Rt. informatikai rendszerébe. Szállítási határidő: 2004. november 15. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Humán információs rendszer kialakítása

Három ajánlattevő közül az SAP Hungary Kft. nyerte el a Magyar Államvasutak Rt. gyorsított tárgyalásos eljárását. Feladata a MÁV Rt. integrált humán információs rendszerének kialakítása. Az ellenszolgáltatás összege: 818 617 042 forint + 25 százalék áfa. A nyertesen kívül a KFKI Számítástechnikai Rt. és a T-Systems Hungary Kft. tett ajánlatot. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Magán-nyugdíjpénztári szoftverelemek

Két ajánlattevő közül a Kopint-Datorg Rt. nyerte el a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) tárgyalásos eljárását. A beszerzés tárgya: magán-nyugdíjpénztári bevallásokat közlekedtető szoftverrendszer elemeinek a kifejlesztése. A küldő oldali résznek alkalmasnak kell lennie a minősített elektronikus aláírással és időbélyegzővel ellátott, titkosított tagdíjbevallások előállítására, elküldésére; fogadó oldali részének pedig a küldő oldali rész által előállított adatszolgáltatások fogadására, ellenőrzésére, a beérkezésről küldendő válaszüzenet automatikus elkészítésére és a küldő általi letöltésére. A rendszer küldő - foglalkoztatói - oldala a PSZÁF által fejlesztett pénztárprogram funkcionalitásával teljesen megegyező szoftver, fogadó - pénztári - oldala pedig a PSZÁF által meghatározott adatszerkezetben elkészített bevallásokat fogadó szoftver. A rendszer fogadó oldalának alkalmasnak kell lennie havi szinten százezres nagyságrendű bevallási tétel kezelésére. Az elkészült rendszer aláírás-létrehozó és -ellenőrző elemeinek meg kell felelniük a biztonságos aláírás-létrehozó eszközökkel szemben támasztott követelményeknek. Az ezeknek való megfelelést az ajánlatkérő által kiválasztott, független tanúsítószervezet vizsgálja. Az ellenszolgáltatás öszszege: 35 300 000 forint + áfa. A nyertesen kívül az IBM Magyarország Kft. tett ajánlatot. A beszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozók az IRF Kft. és a DNS Kft. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Légiforgalom-irányító szimulátor

Az ajánlattételre felkért kanadai Adacel Inc. a nyertese a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárásának. A Matsim rendszer (Magyar Automatizált Légiforgalmi Irányító Szimulátor Rendszer) beszerzésére alkalmazott eljárás indoka, hogy a HungaroControl jogelődje három évvel ezelőtt az Adacel cégtől TWR- és radarszimulátor berendezést vásárolt. Azóta a rendszer működésével kapcsolatban a végfelhasználók észrevételeket tettek, és új igények jelentkeztek az üzemeltető személyzettől. Tekintetbe véve ezeken kívül a légiforgalmi irányítás területén végbemenő fejlesztéseket is, a HungaroControl a szimulátorrendszer korszerűsítése mellett döntött az alábbi területeken: HMI, VCS és ATCSED. A folyamatos üzem biztonságosabbá tétele céljából a meglévő rendszer bizonyos hardverbővítései is szükségessé váltak. Az ellenszolgáltatás összege: 446 979 kanadai dollár. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Országos adatbeszéd-kommunikációs rendszer

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által működtetett, úgynevezett Integrált Irányítási és Ellenőrzési Rendszer (IIER) európai uniós elvárásoknak megfelelő működtetéséhez szükséges helyi és országos adatbeszéd-kommunikációs rendszerének létrehozására és működtetésének támogatására indított, hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárásra kilenc céget - Synergon Informatikai Rt., LNX Hálózatintegrációs Rt., IBM Magyarországi Kft., Trendex Holding Rt., Getronics (Magyarország) Kft., CNW Rendszerintegrációs Rt., Siemens Rt., Műszertechnika Rendszerház Kft., Delta Elektronik Kft. - kért fel ajánlattételre. Közülük négyen tettek ajánlatot, a nyertes a Synergon Informatikai Rt. 253 993 371 forint + 63 498 343 forint áfa árral. (Közbeszerzési Értesítő-VG).

Hivatali integrált információs rendszer

Kilenc ajánlattevő közül a MÁV Informatika Kft. nyerte a Budapest főváros önkormányzata Főpolgármesteri Hivatal tárgyalásos eljárását bruttó 89 812 500 forint ajánlati árral. A feladat hivatali integrált információs rendszer kialakítása: a hivatalban folyó informatikai fejlesztések technológiai szabályainak (rendszerfejlesztési technológiai szabvány) kidolgozása; az elektronikus aláírás bevezetését megalapozó koncepció és javaslat kidolgozása, amely kiterjed az infrastruktúrára, a működési folyamatokra és a működtető szervezetre is; a hivatal Active Directory rendszere kidolgozott struktúrájának felülvizsgálata, az esetleges problémák javítására javaslatok kidolgozása, a továbbfejlesztés irányelveinek meghatározása; az Active Directory alapú egységes központi jogosultságkezelő rendszer programozói felületének és felhasználói karbantartói felületének fejlesztése; közreműködés a hivatal Citinfo rendszerének új platformra történő migrálásában szervezői, tervezői és fejlesztői erőforrás biztosításával. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Kormányzati portálhoz szükséges tartalmak

Három ajánlat érkezett a Miniszterelnöki Hivatal kormányzati informatikai és társadalmi kapcsolatok hivatala tárgyalásos eljárására, amelyet a kormányzati portálhoz szükséges közigazgatási ügyintézést leíró, hatásköri, illetékességi, jogszabályi tartalmak szállítására és egy éven keresztül történő szolgáltatási rendszerre bruttó 125 millió forint keretértékben indított. A nyertes a Synergon Informatikai Rt., bruttó 98 125 000 forinttal. A beszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozó a Granum Kulturális Szolgáltató Kft. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.