BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

SAP-üzemeltetés a Bsistől

A versenyképesség megőrzése és a hatékony működés miatt a cégek élete ma már szinte elképzelhetetlen valamilyen vállalatirányítási, erőforrás-tervezési rendszer (ERP) nélkül.

Sok esetben azonban nincs lehetőség arra, hogy a felhasználó az üzemeltetésről is saját maga gondoskodjon. Ebben a helyzetben jelenthet segítséget egy az üzemeltetést átvállaló szolgáltató - mondta el Kamenszky László, a legelterjedtebbnek számító SAP rendszerekkel kapcsolatos szolgáltatásokkal foglalkozó Bsis9 Kft. ügyvezető igazgatója.

A társaság az üzemeltetés terén három szolgáltatáscsomagot alakított ki ügyfelei számára. Lehetőség van arra, hogy az ügyfelek a szervereket és a rajtuk futó SAP-alkalmazásokat egyaránt a vállalatnál helyezzék el. Ebben a konstrukcióban a hardver az üzemeltetést végző Bsis, míg a szoftver az ügyfél tulajdonában van. Az sem jelent problémát, ha az ügyfelek már megvásárolták a szervereket is, hiszen hostolt szolgáltatás keretében azok is elhelyezhetők a Bsis telephelyén. A vállalat olyan esetekben is vállal üzemeltetést, amikor az ügyfél saját telephelyén helyezi el a teljes SAP-konfigurációt. Ilyenkor a rendszeres helyszíni jelenlét, illetve a központi diszpécserszolgálat gondoskodik a zavarmentes üzemeltetésről. Az üzemeltetés kiszervezésének nagy előnye, hogy az ügyfelek egyenletesen elosztott, előre tervezhető költségekkel gazdálkodhatnak. Emellett biztosított a tapasztalt szakmai háttér, így mindig az elvárható legmagasabb szintű a rendszer rendelkezésre állása - fejtette ki a Bsis vezetője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.