BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Blokkolt vírustámadások

A károkozókat már a támadások első perceiben blokkoló megoldást épített be levelezésvédelmi alkalmazásaiba a VirusBuster Kft. Az izraeli Commtouch által kifejlesztett technológia lényege, hogy az internet forgalmát vizsgálva felismeri a tömeges támadásokat, és megakadályozza a fertőzés további terjedését, adatbázistól független védelmet nyújtva.

A megoldás segítségével gyakorlatilag megszüntethető a korai sérülékenységi szakasz, amely alatt felhasználók milliói fertőződhetnek meg. Az IDC piackutató cég az új támadások kivédésének leggyorsabb módszereként jellemezte a technológiát. A megoldás órákkal azelőtt védelmet biztosít a felhasználók számára, hogy a vírusirtó cégek első adatbázis-frissítései megjelennének. Ráadásul felgyorsítja a frissített adatbázisok kiadását is, mivel az új fenyegetésekről azonnal riasztja a vírusvédelmi megoldások gyártóit. A VirusBuster hat hónapig tesztelte a megoldást internetszolgáltatói környezetben, mielőtt annak integrálása mellett döntött, ezalatt az új károkozók több mint 92 százalékát felismerte, a téves riasztások aránya azonban csupán 0,003 százalék volt.

Az új megoldást már alkalmazzák a legnagyobb hazai internetszolgáltatónál, a T-Online-nál is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.