BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Indul a T/Audit

A TNS Hungary még az idén szeretné bevezetni az úgynevezett T/Auditra keresztelt új piacvizsgálati módszerét, amely a magyarországi távközlési piaccal kapcsolatban ad majd információkat - derül ki a piackutató cég lapunkhoz eljuttatott közleményéből. A piacvizsgálati újítás lényege, hogy az elemzők telefonszámlák alapján dolgozzák fel az adatokat, amellyel pontosan meghatározható, hogy egy-egy háztartás vagy üzleti felhasználó mennyit költött távközlési szolgáltatásokra, illetve mikor és mire cserélt telefon- vagy internetszolgáltatót.

A tényleges költés alapján pontos piaci méretek határozhatók meg, amelyek ismerete elengedhetetlen a szolgáltatók számára. A T/Audit másik fontos eredménye az elvándorlás, azaz a szolgáltatócserék rögzítése, illetve adott esetben ennek miértjének megválaszolása.

A piackutatók eddigi gyakorlata szerint a kérdezés különböző időpontokban, különböző háztartások és üzleti felhasználók megkeresésével zajlott, ezek alapján becsülték a hazai távközlési piacot. A T/Audit panelrendszere ugyanazoktól a háztartásoktól, illetve vállalkozásoktól gyűjti be folyamatosan a telefonszámlákat.

A rendszert Csehországban és Szlovákiában már bevezették, és a TNS tervei szerint ez a közeljövőben regionális adatbázissá fejlődik, ezt követően Csehország, Szlovákia és Magyarország után Lengyelország is csatlakozik hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.