BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ügyviteli szoftverboom

Megnőtt a kis- és középvállalatok érdeklődése az integrált ügyviteli rendszerek iránt - állapítja meg a Revolution Software. A cég ügyviteli rendszerének forgalma tavaly óta közel megduplázódott. A fokozódó igény azzal magyarázható, hogy mára a kisvállalatok is felismerték az informatika stratégiai jelentőségét, és versenyképességük javításához kell, hogy naprakész információkkal rendelkezzenek. A felfutásban szerepet játszhat a DOS-os ügyviteli programok lecserélése is, mivel megszűnt a termék támogatása.

A kis- és középvállalati ügy- és számviteli szoftverek piacán 5-10 éve lassú, de folyamatos bővülés tapasztalható. A döntésekben azonban a tapasztalatok szerint még mindig kiemelkedő szerepet játszik az ár. Pár évvel ezelőtt gyakran előfordult, hogy a vállalatok pusztán szimpátia alapján döntöttek egy-egy rendszer bevezetéséről. Ezzel szemben ma több termék komoly elemzése, vizsgálata előzi meg a vásárlást. A döntési szempontok között általában első helyen szerepel, hogy a megoldás az adott iparági gyakorlatban mennyire működőképes. Erről általában a hasonló területen tevékenykedő és az éppen tesztelt szoftvert használó cégek tapasztalatai mondanak a legtöbbet. A kiválasztási eljárások során jellemzően négy-öt, hasonló kategóriába tartozó integrált ügyviteli rendszert is megvizsgálnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.