BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Digitális foglalkozásgyÛjtemény

A „suliNova” Közoktatás-fejlesztési és Pedagógus-továbbképzési Közhasznú Társaság elÕzetes hirdetménye szerint Jó gyakorlatok – digitális foglalkozásgyÛjtemény néven digitális tananya-gokhoz kapcsolódó szoftverfejlesztési szolgáltatásokat kíván beszerezni. A projekt a Nemzeti fejlesztési terv humánerÕforrás-fejlesztési operatív program 3.1-es intézkedésének központi programja. (Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához/TED–VG)

Oktatási programcsomag

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. tárgyalásos eljárást indított digitális tananyagok készítésére informatikamÛveltség területre alap- és középfokon. A feladatok:

1. oktatási programcsomag fejlesztÕ- és lejátszóeszköz fejlesztése (opciós tétel),

2. a NAT követelményeinek megfelelÕ informatikamÛveltségi terület oktatási programcsomagjának elkészítése az SDT (Sulinet digitális tudásbázis) sémának és a mellékleteknek megfelelÕen:

-pedagógiai koncepció

-tanterv (programterv)

-tanmenet (modulleírás)

-a taneszköz foglalkozásszintÛ tananyaga: a Sulinet digitális tudásbázisban még nem fellelhetÕ digitális taneszközök fejlesztése az informatika témakörben az 1–12. évfolyamok számára

-mérési és értékelési rendszer

3. a részvételi dokumentációnak megfelelÕen a megadott tantárgyak minden évfolyamára készüljön az infokommunikációs technológia (ikt) kiemelt figyelembevételével:

-pedagógiai koncepció

-tanterv (programterv)

-tanmenet (modulleírás)

-a taneszköz foglalkozásszintÛ témalistája (konkrét taneszköz: hivatkozás a meglévÕ SDT-tartalmakra és egyéb szemléltetÕeszközökre, nyomtatott, illetve digitális tartalmakra, illetve kiegészítÕ feladatok az SDT-sémának megfelelÕen az adott informatikai téma felhasználhatóságára az adott tantárgy ikt-val támogatott feldolgozásában)

-mérési és értékelési rendszer (figyelembe véve az SDT-kézikönyvben megfogalmazott lehetÕségeket)

-a pedagógus felkészülését segítÕ rendszerek és eszközök (az adott tantárgy ikt alapú felhasználásához 30 óra terjedelmÛ pedagógus-továbbképzési modul elkészítése.

Részekre nem lehet ajánlatot tenni. Alternatívákat nem fogadnak el. A teljesítés határideje a szerzÕdés megkötésétÕl számítva négy hónap. Az ajánlattételi, illetve a részvételi határidÕ 2005. december 12-e. Az Educatio Kht. tagja az NFT humánerÕforrás operatív programja 3.1.1 álintézkedésének központi programjában részt vevÕ kedvezményezetti konzorciumnak. Az ebben a közbeszerzésben megfogalmazott feladatokat az NFT hefop 3.1.1 intézkedés (hefop-3.1.1.-2004-08-0001/1.0) terhére finanszírozzák. (Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához/TED–VG)

Postai bÕvítés

A Magyar Posta Rt. elÕzetes hirdetményt tett közzé a meglévÕ mintegy 4774 iph (integrált postahálózat) munkahelybÕl álló IPH-rendszer további 2059 munkahellyel történÕ bÕvítésérÕl. Értéke mintegy 1,8 milliárd forint. (Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához/TED–VG)

Optikai összeköttetés

A Magyar Nemzeti Bank az újonnan épülÕ logisztikai központja és a bank két központi épülete között kétszer két pár, külön nyomvonalon haladó sötét üvegszálas optikai adat-összeköttetés üzemeltetésére indított tárgyalásos eljárást. A teljesítés kezdete 2006. október 1-je, befejezése 2008. szeptember 30-a. A részvételi határidÕ 2005. december 12-e. (Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához/TED–VG)

Internetszolgáltatás

Budapest Erzsébetváros Önkormányzata a VII. kerület lakossága és a kerületi önkormányzati intézmények internetszolgáltatására, az egyes önkormányzati intézmények közötti virtuális priváthálózati szolgáltatásra, továbbá nyilvános infoterminál-szolgáltatásra, valamint a szolgáltatásokhoz kapcsolódó üzemeltetésre, karbantartásra és hibaelhárításra indított tárgyalásos eljárást. Az ajánlattételre felhívandók száma öt.

A teljes mennyiség:

-internetszolgáltatás a VII. kerületben lévÕ 35 006 lakásba állandó jelleggel bejelentett, lakásonként kizárólag egy fÕ kedvezményezett felhasználó részére, a kedvezményezett felhasználók megrendeléseinek ütemében

-internetszolgáltatás 57 (±20 százalék) önkormányzati intézmény részére

-virtuális priváthálózati szolgáltatás 17 (±20 százalék) önkormányzati intézmény között,

-nyilvános infoterminál-szolgáltatás kilenc közterületi helyszínen

A részvételi határidÕ 2005. december 14-e, az ajánlattételi felhívást december 23-ig küldik meg a kiválasztott jelentkezÕk részére. (Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához/TED–VG)

Szoftver-továbbfejlesztés

Az X Prompt Automatizálási SzakértÕi Kft. nyerte a Mol Földgázszállító Rt. használatában lévÕ, de az ajánlattevÕ tulajdonát képezÕ OTR-IIM (Scada) rendszer szoftver-továbbfejlesztésére indított közbeszerzését. A szerzÕdés értéke 830 millió forint. A benyújtott ajánlatok száma egy. A hirdetmény nélküli eljárás alkalmazásának indoka, hogy az ajánlatkérÕ teljes földgázszállító rendszerének felügyeletét, ellenÕrzését és irányítását ellátó OTR-IIM (Scada) rendszerszoftvert az ajánlattételre felhívott X Prompt Kft. fejlesztette és építette ki a földgázszállító társaság igényei szerint. A rendszer az X Prompt Kft. tulajdonát képezi, csak használati jogát engedte át az ajánlatkérÕnek. A távfelügyeleti és folyamatirányító rendszerszoftvert kifejezetten a földgázszállító cég hálózatára alakították ki, más hasonló rendszerre való átállás nem megoldható, ugyanis egy új, egyedi fejlesztésÛ rendszer kialakítását igényelné, annak – a komplexitásra tekintettel – jelentÕs mÛszaki kockázatával. (Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához/TED–VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.