BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Duplázott biztonság

Napjainkban az egyik legnagyobb kihívást a rendszerleállások kiküszöbölése, lerövidítése jelenti mindazon intézmények és szakemberek számára, akik komoly informatikai rendszereket üzemeltetnek. Egy felmérés szerint öt szervezetbÕl (kormányzati szervezetek és cégek együttesen) egy nem lenne képes néhány óránál tovább mÛködni, ha egy számítógépes hiba miatt nem férnének hozzá informatikai szolgáltatásaikhoz. A Lakeview Technologies által kifejlesztett szoftvercsalád ezt igyekszik megelÕzni.

A Mimix megoldás lényege az, hogy az adott alkalmazást ellátó szerver minden érdemleges adatát átmentik egy hasonló vagy ugyanolyan háttér- (tartalék) szerverre is, így az „éles” rendszer kiesése esetén a háttér veszi át annak minden feladatát.

Az elv egyszerÛ, de a megvalósítás jelentÕs szakértelmet igényel. Nem mindegy ugyanis, hogy a két rendszer közötti váltás menynyi idÕ alatt megy végbe, és a mÛvelet jár-e adatveszteséggel vagy sem – mondta el Kocsisné Gombos Judit, a Polygon vezetÕ rendszermérnöke. Nem elég ugyanis, hogy a háttérrendszereken elérhetÕk a legfrissebb adatok, az objektumokra, az operációs rendszer adataira és az alkalmazások beállításaira is szükség van ahhoz, hogy zökkenÕmentesen lehessen folytatni a munkát. EllenÕrizni kell, hogy a két gép valóban azonos, frissített adatokkal látja-e el a felhasználókat. Ennek indítását, ütemezését és az eredmények kiértékelését korábban emberek végezték, ma már ezt egy automatizmus intézi, éppen ez az újítások egyik leglényegesebb eleme. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.