BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyra törÕ Samsung-tervek

A Samsung Electronics 2010-re a világ három legnagyobb elektronikai óriásának egyike kíván lenni, s bevételeit a 2004. évihez képest addigra a duplájára, 115 ezer milliárd vonra (106 milliárd dollár) akarja növelni – jelentette ki a társaság alelnöke. A dél-koreai cég elsÕ befektetÕi konferenciáján elhangzott, hogy a Samsung az évtized végéig a jelenlegi nyolcról húszra kívánja növelni piacvezetÕ termékeinek számát. A remélt sikert nyolc területre alapozza, amelybÕl az elsÕ négyben már ma is világelsÕ: a memóriacsipek, a kijelzÕk, a mobilkészülékek, a digitális tv-k, a nagy integráltságú csipek, a nagy kapacitású memóriacsipek, a nyomtatók és a légkondicionálók.

A szórakoztatóelektronika piacán a Samsung a drágábban eladható „konvergenciatermékekre”, azaz a különféle extra funkciókkal gazdagított készülékekre koncentrál. A Samsung jelenleg a harmadik legnagyobb mobilgyártó, és elÕbb-utóbb a prémium készülékek terén is elsÕ akar lenni. A világ legnagyobb LCD- és plazmapanelgyártójaként a vezetÕ szerep megtartása és növelése jelenti a jövÕt. Az elnök szerint az LCD-technológia óriási lehetÕségeket rejt magában. Az LCD-panelekbÕl származó forgalmat 20 milliárd dollárra tervezi növelni az évtized végére.

A cég agresszív terveire jellemzÕ az a beruházás, amelynek keretében 2012-re a világ legnagyobb félvezetÕ-ipari komplexuma jön létre. A Hvaszeongban megvalósuló bÕvítés a tervek szerint 2012-re egy kutatás-fejlesztési központot és nyolc, a legmodernebb technológiával ellátott gyártósort eredményez majd, összesen mintegy 33 milliárd dollárnak megfelelÕ von értékben. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.