BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szaporodó e-ügyintézÕk

Az internetkapcsolatot létesített magyarországi vállalatok több mint a fele intézi már online módon is az ügyeit az állammal, a hazai közhivatalokkal. Ez közel 30 ezer, legalább 5 fÕt foglalkoztató céget jelent – állapítja meg az e-kormányzati szolgáltatások vállalati és lakossági fogadtatásával kapcsolatban a Corvinus Egyetem e-business-kutató központja által a Sun Microsystems Kft. megbízásából végzett kutatás.

Az internetes ügyintézést nem használó társaságok kétötöde a felmérés szerint azért nem él a technológia által felkínált lehetÕséggel, mert az állammal, a közhivatalokkal való e-ügyintézésnek egyelÕre nem érzi semmilyen elÕnyét. A vállalatok legfontosabbnak az áfabevallás, -befizetés, -visszaigénylés elektronikus úton való intézésének lehetÕségét ítélték, a második helyre a társaságiadó-bevallás, -befizetés került. Az e-ügyintézési folyamatok közül a cégek a vám-, vámáru-nyilatkozat elektronikus úton való intézését tartják a legkevésbé szükségesnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.