BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent a kabinnyomás! Kényszerleszállás a Ryanair-nél!

A fapados légitársaság járat brit turistákat szállított volna Spanyolországba, menet közben azonban csökkenni kezdett a kabinnyomás, a gépnek pedig Franciaországban az éjjel kényszerleszállást kellett végrehajtania.

Az FR9336 jelzésű járat Bristolból tartott Barcelonában, amikor csökkenni kezdett az utastérben a légnyomás, a repülő pedig a franciaországi Limoges-ban kényszerleszállást hajtott végre – tudósít a BBC. A társaság közlése szerint a nyomáscsökkenés miatt kioldódtak az oxigén maszkok, a gép pedig biztonsági óvintézkedésképpen szállt le. Mind a 168 utas sértetlenül maradt, tizenhat ember fülfájás miatt szállítottak kórházba.

A repülőgépen tartózkodott Pen Hadow sarkkutató is, az első ember, aki 2003-ban segítség nélkül jutott el az Északi Sarkra. A tudós szerint az események hirtelen történtek, felvette az oxigénmaszkot, de nem áramlott keresztül rajta oxigén. Hadow azért is kritizálta a légitársaságot, hogy állítása szerint egyáltalán nem tájékoztatták őket a helyzet során. A kutató elmondása szerint a legénység nem volt látható és nem is mondtak nekik semmit, holott az utasok halálra rémültek a kényszerleszálláskor.

A Ryanair vezérigazgatója tagadta, hogy a maszkok nem működtek volna. Michael O’Leary kijelentette: magas is utazott ilyen gépen és tudja, hogy a rendszer működik. Az utasok erős légáramlatra számítanak, de a készülék nem így működik. Hozzátette: nem várható el, hogy a legénység maszkkal az arcán bejelentéseket tegyen az utasoknak, hiszen kényszerhelyzetben a biztonság helyreállítása az első.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.